Uniek, handgemaakt, duurzaam en fairtrade

Booming Bags richt zich op het ontwerpen en verkopen van unieke, handgemaakte, duurzame, fairtrade tassen, portemonnees, riemen en accessoires. Onze producten worden gemaakt van restleer dat bij fabrieken blijft liggen, hierdoor zijn alle tassen uniek. In kleine ateliers maken ervaren volwassen vakmensen van deze overblijfselen prachtige unieke tassen en accessoires en gaat niks verloren.

Uniek
Elk item bij Booming Bags is uniek. Dit komt doordat het van restleer is gemaakt. Het leer dat bij grote schoen- of kledingproducties blijft liggen, wordt opgekocht door het atelier waar wij onze producten laten maken. Hier maken zij, zonder na te denken over kleursamenstellingen of leersoorten, onze producten. Dat ze hier niet bij stil staan is des te leuker, omdat ze onbewust een product naar elke smaak maken.

Handgemaakt
Voor het maken van onze producten werken wij nauw samen met een atelier. In het atelier werken ervaren volwassen vakmensen. Deze mensen besteden veel tijd en aandacht aan het maken van al onze producten. Ook de vacht, gemaakt van geitenhaar, wordt met precisie bedrukt en zo wordt er op elk detail gelet. Hierdoor is onze klant altijd voorzien van een product van hoge kwaliteit, gemaakt uit ervaring en passie.

Duurzaam
Doordat we niet tot nauwelijks gebruik maken van 'nieuw' leer, wordt er aan het milieu gedacht. Iets wat we erg belangrijk vinden en serieus nemen. We recyclen het leer en geven het een nieuwe kans van bestaan. 

Fairtrade
De productie van onze lederwaren wordt uitgevoerd door volwassenen die een eerlijk betaald loon krijgen. We vinden het belangrijk om kleine ondernemingen te steunen en hebben rechtstreeks contact met het atelier. Hierdoor kunnen we onze eigen ontwerpen aanleveren en onze prijs-kwaliteit verhouding waarborgen. Dat maakt Booming Bags exclusief.

Het gezicht achter Booming Bags

Mijn naam is Sophie en ik ben trotse eigenaresse van Booming Bags! Vanwege mijn passie voor tassen en accessoires ben ik in 2018 begonnen met het verkopen van de unieke en uitgesproken tassen waar ik in 2017 tijdens mijn tussenjaar in het buitenland tegenaan gelopen ben. Ik werd niet alleen verliefd op de tas, maar ook het verhaal achter de tas liet mijn hart sneller kloppen. Het voelde alsof ik deze blikvanger en het verhaal achter de tas met jullie moest delen. Al snel haalde ik de tassen naar Nederland en volgde er een Instagram-pagina met de naam Booming Bags gevuld met slechts twintig ingekochte tassen. Het was een groot succes dat resulteerde in onze huidige webshop. De verkopen hielden aan en ook het plan om aan fysieke winkels te gaan leveren kwam al snel. Zo kon ik nog meer mensen blij maken met een hippe unieke tas van Booming Bags. Inmiddels is Booming Bags een merk geworden en is ons assortiment aardig uitgebreid met riemen en accessoires. Ook werken we hard aan onze eigen ontwerpen. En wat is nou leuker om mensen blij te maken met een unieke tas, riem, sleutelhanger of portemonnee van Booming Bags?

© 2019 - 2022 Booming Bags | sitemap | rss